Yani Bouras was de maker van het enige doelpunt in de halve bekerfinale (archieffoto: AW).
Yani Bouras was de maker van het enige doelpunt in de halve bekerfinale (archieffoto: AW).

Ook RKAVV plaatst zich niet voor de bekerfinale

Sport 597 keer gelezen

Leidschendam - Nadat 4e Divisionist Poortugaal eerder deze week thuis 1e Klasser Forum Sport in de halve finale om de KNVB Beker District West2 met 3-0 versloeg, verloor 4e Divisionist RKAVV donderdagavond thuis de andere andere halve finale met 1-3 van 4e Divisionist Capelle. Een zo gedroomde volledig Leidschendam-Voorburgse bekerfinale bleef daardoor uit. 

Net als zijn Forum Sport-collega Bas Steffens erkende RKAVV-trainer Peter Klomp dat de nederlaag uiteindelijk de juiste afspiegeling was. “We hebben geprobeerd om er een echte bekerstrijd van te maken maar kwamen net als in de competitie na de winterstop tekort in de eindfase van goede aanvalsopzetten.”


RKAVV-trainer Peter Klomp berustte uiteindelijk in de bekernederlaag van zijn club in de halve finale (archieffoto: AW).

Aanvoerder Robin Steffens schoot na 8 minuten de eerste kans van de wedstrijd voorlangs, waarna Capelle 5 minuten later 0-1 scoorde. Klomp: “We verloren de bal op het middenveld waarna Capelle over hun rechterflank genadeloos met een tegendraadse kopbal toesloeg.” RKAVV probeerde hierna wat meer te drukken, maar kwam niet echt tot kansen. “We zetten wel veel druk op hun goal, wat diverse mogelijkheden opleverde die te onzuiver werden afgerond.” Tien minuten voor de pauze kreeg Job Rijkens op aangeven van Dion Hooi een grote kans, maar zijn schot ging over. “Weer zo’n moment waarop het net niet lukt. Nog geen minuut later is het door een ongelukkig defensief moment meteen 0-2. Het grote verschil is dat Capelle wel die goal maakt.” Schoten van Remco Overdevest (geblokt) en Khashayar Saeb (zijnet) kregen daarna niet het gewenste resultaat.

Klomp: “Na rust hebben we aanvallend nog meer risico genomen. Het blijft tenslotte toch een bekerwedstrijd waarin je verder niets te verliezen hebt. De 0-3 viel echter na een mooi uitgespeelde aanval.” RKAVV bleef dapper knokken. In kansrijke positie binnen het strafschopgebied kreeg Overdevest een duw in zijn rug, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Twintig minuten voor tijd scoorde Yani Bouras 1-3. “We kregen er weer geloof in en speelden nog voller op de aanval maar ik moet eerlijk zijn dat een 4e tegengoal meer in de lucht hing dan de aansluitingstreffer. Donny van der Helm hield ons wat dat betreft met 3 goede reddingen op de been. Al met al was het een terechte overwinning voor Capelle om de simpele reden dat zij in de eindfase wel in staat waren om te scoren en wij niet.”

RKAVV-trainer Peter Klomp berustte uiteindelijk in de bekernederlaag van zijn club in de halve finale (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant